Mer enn bare orientering

Det er flere yrkesgrupper hvor det å være i god fysisk form er helt avgjørende for å være i stand til å utføre jobben. Dette gjelder selvsagt brannvesen og politi, som har støttende funksjon i samfunnet. Saken stiller seg noe annerledes for oss som er yrkesmilitære. Vårt mandat er ikke bare å beskytte eller redde andre, men også kunne gå inn i direkte kamphandlinger. Dette setter sitt preg på hverdagen vår og ikke minst treningen.

World Military Orienteering Championship

Derfor er det viktig med organisasjoner som jobber for å la yrkesmilitære møte hverandre på andre arenaer. Så jeg personlig ser frem til at World Military Orienteering Championship (http://www.moc2010.no) avholdes i Kamp Heistadmoen.
Denne konkurransen dreier seg ikke bare om å måle ren styrke og utholdenhet, men og om å knytte bånd. Organisasjonen bak har holdt denne ideen levende siden den første konkurransen ble avholdt i 1965. Yrkesmilitære fra flere nasjoner kan møtes på en idrettsarena og få måle krefter på en ikke-voldelig måte.

Derfor ser jeg frem til, og ligger selvsagt i hard trening for, det beste og ikke minst et av de tøffeste orienteringsløpene i verden. Dette er et av de få gangene jeg håper på drittvær og tøffe løyer, men sol i målområdet.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>