Begynner å bli gammel!

Jeg må si at som gammel engelsk lærer, pensjonert nå, så har alltid engelsk vært som mitt andre morsmål. Jeg elsker kompleksiteten i språket og ikke minst, mangfoldet. For på mange områder så er det engelske språket vesentlig mer detaljrikt og presist enn det norske. Og ja, jeg hører nesten alle norsk lærerne som sliper knivene sine akkurat nå, men jeg står på mitt! Husk bare! Det er en grunn til at det er så mange fremmedord i det norske språket

Når det er sagt, så ser jeg at en gammel dame som meg ikke klarer å holde tritt. For jeg hadde en festlig opplevelse her om dagen da jeg besøkte nettsiden: http://www.wilsoncarvings.com . Jeg var helt sikker på at dette hadde med håndarbeid, eller crafts å gjøre. For ”carving” betyr jo utskjæringer. Jeg så for meg en nettside fylt med vakre brukskunst gjenstander eller smykker. Derfor måtte jeg le da jeg oppdaget at i dette tilfeller var ”carving” en spesifikk skistil. Jeg har hørt uttrykket før, selvsagt, men jeg koblet det ikke rett akkurat nå. En yngre person ville nok tenkt det motsatte: skistil først og stor overraskelse hvis det skulle vise seg å være utskjæringer som var tema. Jeg begynner å bli gammel!

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>